FEAVER

11jul(jul 11)16:00FEAVER

Event Details

Feaver

 

Feaver is a four pieced indie/folk outfit from Rotterdam.

Na jaren actief te zijn als punkdrummer, pakte Tjeerd tijdens een vakantie met zijn vrienden van El Pino & the Volunteers voor het eerst een gitaar op. In de warme zomerzon leerde hij zo zijn eerste akkoorden. Aangemoedigd door N.R.A.’s Jean Moreau, heeft Tjeerd zich in de opvolgende jaren gestort op het ontwikkelen van zijn zang en het schrijven van liedjes. Samen met Julia Reinhold, Danny Lelieveld en Jaap kooiman als band, en Menno Bakker als producer is Tjeerd begonnen aan het album waar hij al jaren van droomde. Er is gekozen voor een grootse aanpak, waarbij de band zich dienend heeft opgesteld ten opzichte van de liedjes. Hierdoor hebben de producer en gastmuzikanten de ruimte gekregen, om nummers naar een hoger niveau te tillen dan Tjeerd ooit voor mogelijk hield toen hij aan het project begon.

 

 

 

 

Geïnspireerd door de stoffige CCR platen van zijn vader, drumde Tjeerd ‘Feaver’de eerst deuntjes mee met pollepels op pannen. Een punkdrummer was geboren. Na het drumwerk in “Beaver Feaver” en “The Solo Men Only” mocht hij mee doen met de grote mannen van NRA.

 

Energieke rock’n roll jaren volgde en na al dat distortion geweld gooide hij het over een andere boeg. Op een roadtrip met vrienden El Pino en the Volunteers, leerde hij zichzelf gitaar spelen en in de stralende zomerzon rolde er zijn eerste tokkeldeuntjes uit. Dromerige liedjes over het leven, dierbare vrienden en trips naar verre steden.

 

Aangevuld door Jaap, Danny en Julia vallen de puzzelstukjes van het kwartet precies in elkaar. Zij kleuren zijn liedjes verder in tot dynamische folk met pakkende ritmes en doordachte meerstemmige zanglijnen. Door een afwisselende set en het experimenteren met verschillende instrumenten probeert FEAVER, zowel akoestisch als volledig uitversterkt, de gevoelige snaar van het publiek te raken.

 

Links:

http://www.feavermusic.com/

https://www.facebook.com/feavermusic

more

Time

11 (Saturday) 16:00(GMT+00:00)